dimarts, 4 de febrer del 2014

ASCENSIO AL VOLCA LANÍN (3770 m.) – PN LANÍN


El volcá lanin fa frontera entre Xile i Argentina. Amb es seus 3770 m. {es el sostre del Neuquén. Practicament tothom el puja per la seva cara nord, des d’argentina. L’acces es realitza des de San Martin de los Andes o des de Jun{in de los Andes. Hi ha un munt d’empreses que ofereixen packs turistics pero jo el vaig fer en compañía d’en Ferran, un nano de Torello que vam coneixer a Bariloche. Ens vam ajuntar a junin per a realizar els preparatius: lloguer de material, menjar i bus. Els busos que van fins alla son limitats pero pagant d’estrangis et deixen anar-hi amb el que creua a Xile diáriament, o si mes no a nosaltres en va funcionar.
Un cop et deixen a l’oficina del Parc, alla et registres i et registren el material. Amb el vist-i-plau comencem l’ascensio fins al refugio caja, que es troba a la meita de l’ascensio. Pugem a bon ritme i l’assolim en 4 h, havent parat i tot al refugi d’abaix a fer un mos. Sota el refugi caja hi ha un altre refu i els domos de les empreses. Passem la tarda sols, el lloc es un espectacle, la calma tamb{e.

Ens llevem a quarts de 6 i a les 6 ja som a les pales de neu engramponats cap amunt. A les 9 fem cim i davallem d’una tirada per tornar a la una a l’oficina del Parc. No te cap dificultat técnica, nomes t’exigeixen un equip determinat i fotra-li cames. Les vistes des del cim son increíbles: Tronador, Osorno, Villarrica, Llaima, etc. Es una activitat molt recomenable.
Inici de l'ascensio

 Refugi lliure Caja

Foto cimera